Een mens heeft vele rollen en maskers. Enkele van mij door de jaren heen: zoon, boekenwurm, karateka, student wiskunde (héél kort), econoom, echtgenoot, herdershondbaasje, pelgrim, financieel controller, fotoredacteur, tekstschrijver, vader, auteur, Auschwitz-onderzoeker, coach, vertaler, blogger, yogaleraar, natuurgids.


Arjen

Al jaren ben ik samen met Cathelijne dé tekstschrijver voor duidelijke taal: concreet, ondubbelzinnig, helder en zonneklaar. 

Na mijn studie economie aan de UvA heb ik als journalist, vertaler, economisch onderzoeker, controller en analist gewerkt bij diverse bedrijven en instellingen in binnen- en buitenland.

Sinds 2004 ben ik zelfstandig tekstschrijver en sinds 2021 ook vertaler. Ik werk voor banken en verzekeraars, maar ook voor kleinere bedrijven en freelancers. Daarnaast geef ik sinds 2014 yogales en mindfulnesscursussen in mijn eigen yogastudio in Duitsland, een mooie aanvulling op het toch vooral zittende schrijfberoep.

Voor mijn schrijftrainingen schreef ik het boek "Stijlwijzer schriftelijk rapporteren" (2007) en samen met Cathelijne een boek over het gevaar van onduidelijke taal: "Vaagtaal" (Uitgeverij Haystack, 2009 - zie ook vaagtaal.nl).

Arjen Ligtvoet
+49 (0)162 4088 956
arjen@ligtvoet.de
LinkedIn @arjenligtvoet