freelance vertaler

voor economie en finance

Mijn specialisme: teksten uit het financiële en economische domein. Cijfermatige teksten, zoals financiële verslagen, managementinformatie en beleggingsresultaten. Maar ook algemene zakelijke en economische teksten, zoals bedrijfsbrochures, nieuwsberichten en achtergrondartikelen.

Voor het best mogelijke resultaat vertaal ik vanuit het Engels en Duits naar het Nederlands, mijn moedertaal. Daarbij kan ik de Nederlandse vertaling ook redigeren en herschrijven voor de Nederlandse markt en (zakelijke) cultuur. 

Natuurlijk schrijf ik ook graag een volledig nieuwe tekst voor u.

Duits & Engels => Nederlands

Vertalen van financiële en economische teksten is echt een vak apart. Naast schrijf- en vertaalvaardigheid vraagt het diepgaande vakinhoudelijke kennis en een goed gevoel voor cijfers. 

Het is een specialisme waar ik me met veel plezier aan wijd. Inclusief 'vertalingen' van vakjargon en financieel koeterwaals naar Nederlands voor een bredere doelgroep. Bovendien geef ik graag tekstadvies - ook in het Duits en Engels. Bijvoorbeeld over opbouw, structuur, inhoud en presentatie van financiële rapportages.

Ga naar 'Arjen' voor meer over mijn achtergrond. Op Linkedin vindt u mijn cv.